Margriet Meijer - van Guldener


Margriet Meijer - van Guldener, geboren op Schiermonnikoog op 10 juli 1958.
Na het afronden van de MAVO opleiding, heb ik de opleiding tot verpleegkundige A met kraamaantekening gevolgd in het Rooms-Katholieke Ziekenhuis te Groningen.
Ik ben getrouwd met Henk Meijer en samen hebben een dochter, zoon, schoondochter, kleinzoon en kleindochter.
Vanaf 1990 tot eind 2014 ben ik werkzaam geweest als comm. medewerkster binnen ons eigen bedrijf H. Meijer Staalbouw B.V. te Groningen. Na het beëindigen van mijn werkzaamheden binnen ons bedrijf, heeft mijn leven een hele andere wending genomen. Meer tijd voor familie, sporten, vrijwilligerswerk en het volledig kunnen richten op het bestaan als beeldend kunstenaar.
Niet alleen zelf bezig zijn met beeldhouwen, maar ook het doorgeven aan anderen, is voor mij zeer inspirerend.

Zelf ben ik in 2003 via een workshop speksteen in aanraking gekomen met het bewerken van steen. Naar aanleiding hiervan ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen. Na het volgen van diverse beeldhouwcursussen o.a. bij beeldend kunstenaar Klaas Kuipers, heb ik mijn eigen atelier opgezet. Zelf werk ik graag met serpentijn, een steen soort die zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. Maar je blijft zoeken naar andere mogelijkheden, produkten of juist de combinatie. Momentheel volg ik, onderleiding van beeldend kunstenaar Hans Rikken, een cursus houtbewerken in combinatie met het werken in brons.

Daarnaast geef ik mijn atelier 3x per jaar een workshops speksteen bewerken op een zaterdag.
Via het open atelier op woensdag en vrijdag, om de veertien dagen, kan men gebruik maken van mijn ruimte om te komen hakken, raspen enz.. Samen beeldhouwen geeft mij voldoening, het praten over je werk en samen zoeken naar een oplossing om te komen tot je einddoel, het beeld zoals je het in je gedachten al had gevormd.

Mijn werk laat zich omschrijven als figuratief met soms een abstract tintje. Hierbij worden diverse steen soorten gebruikt, zoals speksteen, albast, serpentijn, kalksteen enz.. Niet alleen steen, maar ook het zoeken naar de combinatie met staal, hout en brons
vormt een mooie uitdaging

Beeldhouwen betekent voor mij; ontspanning.
Het vormen van beeld in je hoofd, draaien van de steen, voelen, hakken, raspen, polijsten en het dan onder je handen te zien groeien tot daadwerkelijk jouw beeld.

Mijn inspiratiebron; de natuur.

Margriet Meijer-van Guldener